Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 22.08.2011.

00:41

Zimonjic i Ljodra stali u finalu

Nenad Zimonjić i Francuz Majkl Ljodra poraženi su u finalu turnira u Sinsinatiju, pošto su ih savladali treći nosioci Maheš Bupati i Leander Paes 7:6, 7:6.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U veoma neizvesnom duelu u kojoj su obe strane konstantno igrale odlično, odlučilo je samo strpljenje, pošto su Indijci bolje servirali u završnicama setova.

Meč je trajao jedan čas i 42 minuta. Zimonjić i Ljodra pobedili su na prethodnom Mastersu u Montrealu.

Na tribinama je podrška uglavnom išla Indijcima, pošto se veliki broj njihovih zemljaka skupio sa zastavama, kojima su mahali tokom čitavog susreta.

Meč je obeležio fantastičan servis obe strane. Indijci nisu imali nijednu duplu servis grešku, dok su četvrti nosioci napravili samo dve, ali uz 11 asova, naspram svega dva asa Bupatija i Paesa. Na kraju je presudio broj neiznuđenih grešaka, pošto su Indijci imali svega 14, naspram 31 greške Zimonjića i Ljodre.

Posle 12 gemova u kojima niko nije izgubio servis, naš teniser i Francuz bili su neuspesni u taj brejku - 7:4.

Drugi set bio je 'repriza' prvog, sva četvorica su čuvala servis, Zimonjić i Ljodra češće su, ali i uspesno spasavali sve 'brejk lopte', ali su Bupati i Paes bili bolji u 13. gemu - 7:2.

Ovo je druga pobeda u Sinsinatiju za Bupatija i Paesa, koji su turnir prethodno osvojili i 2001. godine.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu